Το κρασί μας
Κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, στους αμπελώνες σε όλες τις πλαγιές της Κισσάμου, γίνεται η συγκομιδή των σταφυλιών. Όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μικροί και μεγάλοι, 'πατούν' τα σταφύλια και μαζεύουν τον μούστο σε δρύινα βαρέλια για να ζυμωθεί στο σκοτάδι των κελαριών. Έτσι παραγέται η ποικιλία του τοπικού κρασιού «Κισσαμίτικο» (δηλαδή από την Κίσσαμο), το «Ρωμαίικο» και ο«Μαρουβάς». Τα προϊόντα, τσικουδιά, ρακή, πρωτοράκι, ρακόμελο, κρατούν τη χαρακτηριστική γεύση της Κισσάμου.